Informatie vloertegels

Mooi en duurzaam
Een vloertegel is de meest duurzame vloerbekleding die er is. Vloertegels zijn er in alle soorten, maten en kleuren. U kunt ze overal plaatsen in uw huis. Vloertegels zijn erg hard en zijn daarom ook niet snel kapot te krijgen.

Makkelijk te onderhouden
Vloertegels zijn erg hygiënisch en makkelijk te onderhouden. Dit komt doordat de poriën van de vloertegel tijdens het bakproces dicht branden. Hierdoor kan vuil zich niet makkelijk aan uw vloer hechten.
Het soort schoonmaakmiddel dat u kunt gebruiken is afhankelijk van het soort vloer dat u uitkiest. Voor iedere vloer bestaat er een speciaal schoonmaakmiddel. Uw leverancier van uw vloer kan u hier over informeren.

Er zijn verschillende manieren van leggen
Doordat er steeds meer keuze is in maten tegels, zijn er ook mogelijkheden om een tegelvloer te leggen met verschillende maten tegels, ook wel romaansverband genoemd. Dit romaansverband kan op oneindig veel verschillende manieren worden gelegd. U kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een tegel van dezelfde maat.

Het maken van vloertegels
Natuurstenen vloertegels worden gewonnen uit de aardkorst. 
Keramische tegels bestaan uit klei, zand en nog een aantal natuurlijke stoffen. Dit wordt gemengd, gemalen, gedroogd en in de juiste hoeveelheden afgepast. Om de juiste vorm te realiseren worden deze afgepaste hoeveelheden in mallen gestopt, waarna ze worden gebakken. De hoogte van de temperatuur waarin de tegels worden gebakken, bepaald de hardheid van de tegels. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de hardheid van de tegels.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Vloertegels.adviesplaats
Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Vloertegels