De meest voorkomende types


Bicottura tegel:
Dit is een verglaasde tegel, die twee keer is gebakken. De eerste keer is de klei gebakken en na het aanbrengen van het glazuur wordt deze tegel nog een keer gebakken. De vorming van de tegel is bereikt door deze te persen en heeft een poreuze body.

Monocottura tegel:
Ook dit is een verglaasde tegel. Het bakken en verglazen wordt in één procesgang gedaan. Deze tegel wordt gevormd door deze te persen. Deze tegel is te verkrijgen met een ondoordringbare of poreuze body.

Splijttegel:
Door extrusie wordt deze tegel gevormd. Deze tegel heeft een ondoordringbare body en is zowel onverglaasd als verglaasd te verkrijgen. Deze tegel is van zeer goede kwaliteit.

Cottotegel:
Deze tegel heeft altijd een gekleurde body en wordt gemaakt door persen en extrusie. Deze tegel moet speciaal worden behandeld vanwege de poreusheid van deze tegel. Standaard is deze tegel onverglaasd, verglazen is wel mogelijk.

DHG tegel:
Dit is een geperste, onverglaasde tegel die gebakken wordt bij een temperatuur van ongeveer 1250 graden. Door deze hoge temperatuur krimpt de tegel meer en wordt de tegel beter verdicht, waardoor deze ondoordringbaar wordt.

Porcellanato tegel:
Dit is een onverglaasde tegel met een witte of gekleurde body. Door het gebruik van porceleinaaarde en de extreem hoge druk waarmee deze tegel wordt geperst, is deze tegel ondoordringbaar. Via sterk ontwikkelde applicatie- en glazuurtechnieken is het nu ook mogelijk deze tegel te verkrijgen in verglaasde verwerking.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Vloertegels.adviesplaats
Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Vloertegels