Slijtweerstand


De slijtweerstand van een keramische tegelvloer is in 4 categorieën opgedeeld. Deze categorieën zijn samengesteld aan de hand van gebruik en plaats van de vloertegel.

Klasse 1:
Vloertegels met deze klasse worden gelegd in ruimten waar voornamelijk op schoenen met zachte zolen, dan wel op blote voeten wordt gelopen en waar geen vuil komt dat krassen kan veroorzaken. Denk hierbij aan ruimten als slaapkamers, badkamers en ruimten die niet direct van buitenaf binnen gegaan kunnen worden. 

Klasse 2:
Vloertegels van deze klasse kunnen worden gelegd in ruimten waar met schoenen met zachte of normale zolen wordt gelopen en waar, bij uitzondering, een geringe hoeveelheid vuil komt dat krassen kan veroorzaken. Denk hierbij aan ruimten zoals de woonkamer en de overloop.

Klasse 3:
Vloertegels van deze klasse kunnen worden gelegd in ruimten waar meer en met normale schoenen gelopen wordt en waar een geringe hoeveelheid vuil komt dat krassen kan veroorzaken. Denk hierbij aan ruimten zoals keukens, de hal en het balkon.

Klasse 4:
Vloertegels van deze klasse kunnen worden gelegd in ruimten waar intensief gelopen wordt en waar veel vuil komt dat krassen veroorzaakt. Denk hierbij aan ruimten zoals veel gebruikte ingangen, werkruimten en horecabedrijven.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Vloertegels.adviesplaats
Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Vloertegels