Verschillende verwerkingen


Verglaasd of onverglaasd:
De bovenste laag van verglaasde tegels is gemaakt van glazuur. Dit glazuur zorgt voor het uiterlijk van de tegel. Denk hierbij aan de kleur, de glans en de tekening/decoratie. Dit glazuur zorgt ook voor de ondoordringbaarheid van de tegel. Deze eigenschappen zijn afhankelijk van het soort glazuur dat is gebruikt.
Zoals de naam al doet verhullen, heeft een onverglaasde tegel geen glazuren toplaag. Dit soort tegels hebben een eenduidig karakter zowel in oppervlakte als dikte. Over het algemeen hebben onverglaasde tegels geen patroon of tekening.

Ondoordringbaar of poreus:
Keramische tegels kunnen ondoordringbaar zijn of hebben poriën die met elkaar in verbinding staan. Om de mate van poreusheid te meten is de vochtopname in een norm vastgelegd. Dit houdt in dat hoe hoger de vochtopname, hoe poreuzer de tegel. 

Geëxtrudeerd of geperst:
Een geperste tegel wordt gemaakt door het klei/zand mengsel in poedervorm te persen onder hoge druk.  
Een geëxtrudeerde tegel wordt gemaakt door het klei/zand mengsel in pastavorm door speciale spuitmonden te duwen of trekken.

Een gekleurde of witte body:
De body van de tegel is gekleurd of wit. Deze kleur wordt bepaald door de gebruikte grondstoffen. Deze kleur heeft geen invloed op de kwaliteit. Voor onverglaasde tegels kan er kleurpigment worden toegevoegd om verschillende kleuren te verkrijgen.

Verschillende oppervlakten en afmetingen: 
Er zijn verschillende mogelijkheden in de oppervlakteafwerking, te weten gepolijst, half gepolijst, met structuur, gewelfd of vlak. De mate waarin dit mogelijk is, is afhankelijk van de verwerking van de tegel. Er zijn diverse mogelijkheden voor de randafwerking. Voor de afmetingen is er een legio aan mogelijkheden.

Anti-slip:
Aan keramische tegels kan nog een eigenschap worden gegeven, namelijk anti-slip. Er zijn verschillende mogelijkheden, die afhankelijk zijn van de oppervlakteafwerking en de gewenste mate van stroefheid.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Vloertegels.adviesplaats
Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Vloertegels