Basalt


Basalt is een uitvloeiingsgesteente, dat is ontstaan uit afgekoelde magma na bijvoorbeeld vulkaanuitbarstingen. Het wordt in blokken uit de berg gewonnen, in platen gezaagd en vervolgens verwerkt tot tegels.

Het oppervlak van de tegel wordt over het algemeen alleen gezoet geleverd, andere bewerkingen zijn echter wel mogelijk. De structuur van basalt kenmerkt zich vaak door kleine luchtsluitingen, afhankelijk van de soort. De kleur van de diverse soorten is over het algemeen gelijkmatig. Sommige soorten basalt kunnen een grote gelijkenis vertonen met graniet.

Basalt kan per zending van kleur en structuur verschillen. Daarom is het verstandig om bij uw leverancier de beschikbare partij te beoordelen en te reserveren. Zo ontvangt u altijd datgene wat u heeft uitgekozen.

Het is gebruikelijk om bij basalt vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken. Indien u de vloerverwarming als hoofdverwarming gaat gebruiken moet u er voor zorgen dat grote temperatuurschommelingen worden vermeden omdat hierdoor krimp- en zetscheuren kunnen ontstaan.

De meeste soorten basalt zijn vorstbestendig en daardoor zowel binnen als buiten geschikt om te gebruiken.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Vloertegels.adviesplaats
Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Vloertegels