Travertin


Travertin is een sedimentgesteente dat is ontstaan uit kalkrijk water, waardoor kalkafzetting op de bodem plaats vond. Door afgestorven, vergane plantdelen zijn gaatjes in het materiaal achtergebleven. De winning en verwerking van travertin is gelijk aan die van marmer.

Het oppervlak van de tegel kenmerkt zich door de stopsels die veelal een lichte kleur hebben. De diverse bewerkingen zijn gezoet/gestopt, getrommeld en geborsteld.
Bij veel travertinsoorten is er naast de gezoete uitvoering een Anticato versie leverbaar. Deze materialen hebben een extra behandeling ondergaan, waardoor ze een mooie, levendige indruk geven.

De structuur en de kleur verschilt onderling enorm. Er is geen enkele tegel identiek. Het is daarom belangrijk dat u bij uw leverancier de beschikbare partij beoordeeld en reserveert, zodat u altijd krijgt wat u heeft uitgekozen.

Het is een zeer geschikte steen om te combineren met vloerverwarming. Net als bij alle natuursteensoorten dient u er wel voor te zorgen dat grote temperatuurverschillen vermeden worden om te voorkomen dat er krimp- en zetscheuren ontstaan.

De meeste soorten travertin zijn vorstbestendig en daardoor geschikt voor zowel binnen als buiten.


 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Vloertegels.adviesplaats
Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Vloertegels